Friday, September 4, 2009

Nasi Ayam Buluh

Pejam celik pejam celik hari ni dah masuk 14 Ramadhan. Menu pun dah tak tau lagi nak masak apa, kalau nak membeli makanan kat bazar ramadhan pun sama, tak tau dah nak beli apa.

Al-kisah satu cerita;
dalam surau:
me:akk mkn apa tadi?
member:makan nasik ayam buluh.
me:nasik ayam buluh?(fikiranku nasik ayam tu dalam buluh)haha
member:aah, tu kat Airport Limo , yang byk pokok buluh tuh.
tergelak besar kitaorg masa tuh.

memang ada kedai makan nasik ayam tu kat area station airport limo KLIA ni. Kedai tu dipanggil 'nasik ayam zul' dan nasik ayam buluh sebab area kedai tu ada serumpun pokok buluh kat situ. memang puas hati la makan nasik ayam tu dengan harga rm3.50 satu set.
jadik semalam takmo pening2 kepala pikir nak msak apa, sy suruh je hb belikan 'nasik ayam zul' kat bazar ramadhan bukit changgang.

nasik ayam
tomyam+mee
air sirap
kuih berinti kacang n kuih beli kat kanten bawah
entah apa namanya kuih ni.. :)



2 comments:

Azma Sulaiman said...

Arghhh sudahlah....
mmg saje je nk buat aku kempunan!!!

fida said...

nnti lepas raya kita p la mkn kat sana yer...