Friday, January 30, 2015

Alam Persekolahan

Assalam semua...

Masuk awal tahun je dah malas nak update blog..apa citer???
Hehehehe..

Bulan Januari 2015 bulan yang penuh dugaan dan cabaran. Maklumlah nak melayan 2 orang anak yang bersekolah...huhu

Di awal persekolahan...
Tahun ini Insyirah masuk Darjah 1..
Sepanjang 2 minggu, dalam minggu orientasi..adoiiiii, macam2 perangai dibuatnya, macam2 alasan dibagi semata2 taknak pergi sekolah..katanya TAK BEST!!!
Hari ni ke sekolah, esoknya kata cuti pulak..aishhhh
Tiap pagi nak ke sekolah kata sakit perut la, nak demam la...

Hari pertama ke sekolah, hari orientasi..seronok katanya..




Hari pertama ke sekolah, Insyirah dan Fatihah


Sekolah petang KAFAI RTB




Alhamdulillah....sekarang Insyirah dah seronok nak sekolah..
Agaknya mula2 terasa penat maklumlah sekolah pagi dan petang belajar, tahun lepas sekolah separuh hari ajer..

Tengahari derang Transit ke sekolah , di sana ada yang menguruskan diaorang untuk ke sekolah agama pula.
Fatihah pula boleh diharapkan untuk tengokan adiknya di sekolah.

Harapan mama belajar pandai2...jadi anak yang cemerlang di dunia dan akhirat. Doa sentiasa mengiringi kalian semua.
Amin...

Thursday, January 15, 2015

Hero Demam

Assalam semua..

Dapat mesej dari ummi, dah, amin tadi lepas mandi gigil2 badan dia, nanti bawak dia pergi klinik kalau tak ok...
Ada tak bintik2 badan amin, tanyaku..
Takde, katanya....Alhamdulillah lega rasanya..
Takut jugak sebab baru c Faris ni kena demam kaki tangan dan mulut..demam ni berjangkit, maklumlah diaorang ada bermain bersama2 dalam tempoh c Faris demam ni.


Oh, tidak!!!!
Balik rumah...terus belek2 amin...
Ya Allah....ada bintik2...




Malam tu jugak bawak amin pergi klinik  pakar..
sementara tunggu turn jumpa doktor...c kakak melayan amin dulu..


ubat amin


Demam amin on off sejak kebelakang ini, sampaikan terpaksa ambik darah .
Pada 31 January 2015 kitaorang bawak amin ke Hospital Putrajaya.
Risau jugak sebab demamnya lama jugak..masuk 2 minggu gitu..


lepas kena ambik darah..ala2 cian anak mama..


 Alhamdulillah, result amin ok

Thursday, January 1, 2015

Bye2 2014, welcome 2015!!

Assalam semua ....



Alhamdulillah sekejap je masa berlalu..
Begitu pantas rasanya..

Semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya, amin..