Sunday, September 20, 2009

1 syawal


Salam Aidilfitri buat semua pembaca blog tihasyira.
Alhamdulillah, tahun ni kitaorg beraya di n9, ada yang ckp wah byknyer negeri, sampai 9 negeri p beraya. hiks
petang syawal tuh kami semua balik kg di melaka menziarahi nenek, atok, mak n pak sedara. tahun depan pulak beraya kat mana yer, balik sabah ke??

bersama permata hatiku
kakak n adik
tiha n kakak2nyer
kak nita, tiha, qilah n mak

Thursday, September 17, 2009

Salam Aidilfitri

Insya Allah, hari ahad ini semua umat islam akan merayakan 1 syawal, alhamdulillah raya kali ini, saya sekeluarga beraya di kampung saya di N9 seterusnya melawat atok/nenek di Melaka. Sempena bulan yang mulia ini saya menyusun 10jari memohon kemaafan seandainya ada tersalah kata, terkasar bahasa, terlanjur bicara secara sengaja atau tidak disengajakan pada semua yang mengenali diri saya. Untuk yang ingin pulang ke kampung, berhati2 di jalan raya , ingatlah orang tersayang, pandu cermat jiwa selamat.
Akhir kata "selamat menyambut hari raya maaf zahir dan batin dari saya sekeluarga"

Friday, September 4, 2009

Nasi Ayam Buluh

Pejam celik pejam celik hari ni dah masuk 14 Ramadhan. Menu pun dah tak tau lagi nak masak apa, kalau nak membeli makanan kat bazar ramadhan pun sama, tak tau dah nak beli apa.

Al-kisah satu cerita;
dalam surau:
me:akk mkn apa tadi?
member:makan nasik ayam buluh.
me:nasik ayam buluh?(fikiranku nasik ayam tu dalam buluh)haha
member:aah, tu kat Airport Limo , yang byk pokok buluh tuh.
tergelak besar kitaorg masa tuh.

memang ada kedai makan nasik ayam tu kat area station airport limo KLIA ni. Kedai tu dipanggil 'nasik ayam zul' dan nasik ayam buluh sebab area kedai tu ada serumpun pokok buluh kat situ. memang puas hati la makan nasik ayam tu dengan harga rm3.50 satu set.
jadik semalam takmo pening2 kepala pikir nak msak apa, sy suruh je hb belikan 'nasik ayam zul' kat bazar ramadhan bukit changgang.

nasik ayam
tomyam+mee
air sirap
kuih berinti kacang n kuih beli kat kanten bawah
entah apa namanya kuih ni.. :)



Tuesday, September 1, 2009

Lukman Rifqi

Tahniah pada Diana n Aqi atas kelahiran baby mereka, Lukman Rifqi yang lahir pada 29/08/2009 di Hospital Serdang. Sempat jugak kitaorang pergi melawat Diana n babynyer tadi walaupun dengan hujan lebatnya sebelum dia pulang berpantang di kg halamannyer.
(pic tak berapa jelas sbb guna handpone)
wajah Lukman Rifqi yang ala2 omputih, derang ni cakap
ni lah wajah diana yang sedang berpantang (sorry ye akak letak pic ko ni)