Wednesday, October 24, 2012

Cuak!!

Salam semua..lama saya tak update blog :)
Biasalah...saat2 kemalasan masih melanda lagi.

Lusa umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya Haji/Korban..
Memandangkan sebulan lagi saya dijangka bersalin dah berpantang di kg, saya ambil keputusan tak balik kg untuk sambutan Hari Raya Haji kali ni, nanti sekali harung je lah cuti lama.

Hari ni pulak Balong sekeluarga dari Sarawak turun KLIA. Mereka dijangka sampai 12.30tengahari. Ok Long, kita jumpa di airport. Jadi saya dan member g la terminal. Apa yang terjadi..eeeee bila diingatkan kembali saat yang menakutkan itu...Subhanallah, ngeri.

Dipendekkan cerita, semasa turun dari escalator, sepantas kilat saya terasa ada benda yang melanggar dari belakang dan terus saya terjatuh seterusnya sampailah ke bawah, dengan segera saya dibangunkan oleh sapa entah , saya mengucap panjang dan mengusap2 perut supaya baby dalam kandungan  tak terkejut. Apa yang terfikir di kepala ni, kalulah tetiba rasa nak bersalin..subhanallah. Member pun takleh nak buat apa sebab benda yang berlaku sekelip mata jer, sangat pantas dan dia pun panik. Sekarang ni usia kandungan 35minggu, minggu depan baru masuk 36minggu(9bulan). Dalam hati berdoa harap2 baby keluar biarlah cukup usianya.

Rupanya sorang mamat ni (mat Indon), dah la bawak beg (isi kainbaju kot), pastu turun guna escalotor, beg nya tah terlepas ke apa ke, terus menggelongsor ke bawah dah terus melanggar saya, nasib baik lah saya terjatuh atas begnya. Tu lah berkali2 mat Indon ni mintak maaf sebab dia rasa bersalah pada saya. Saya cakap takde apa2 kot. Dia menyuruh saya ke klinik dan dia follow. Time tuh waktu rehat jadi doktor takde kat klinik. So saya cakap takpe lah..mintak2 takde apa2 yang berlaku, awak takyah la risau. Bila diingatkan saat2 ngeri tuh, eeee TAKUT!!!

SUBHANALLAH..

Esok opis bg hapday, tengaharinya kena g check up.
Dah 2 kali check up, berat badan tak naik...harap2 naiklah kali ni..

0 comments: